Склад (дані виробника): Часниковий порошок 44%, йодована сіль, цибуля, картопляний крохмаль, овочі (селера), рапсове масло, підсилювач смаку глутамат. Основною перевагою Часникової приправи Нарин є збереження всіх корисних властивостей свіжого часнику і відсутність неприємного запаху з рота і пекучого смаку. Приправу із задоволенням їдять діти.
Рекомендації по вживанню сушеного часнику для здоров’я людини:
Завдяки ефірному маслу, що містить фітонциди, часник є потужним антивірусним засобом. Він підвищує опір організму до різних інфекцій і є природним антибіотиком. Знижуючи кількість холестерину в крові, не тільки пригнічує розвиток атеросклерозу, а й сприяє відновленню чистоти стінок судин. Містяться в часнику ахоени розчиняють тромби, тим самим попереджають виникнення інсультів та інфарктів.
Регулярне застосування часниковою приправи дозволяє запобігти багатьом захворюванням. Часникова приправа має антисептичні, антибактеріальними і протигельмінтними властивостями. Часник є одним з універсальних продуктів, який ефективно застосовується в різних галузях діяльності людини. Все це завдяки унікальному складу даної рослини.
Поява часнику: історична довідка: Користь часнику була виявлена людиною ще в античні часи. Підтвердженням цього стали головки рослини, виявлені в гробницях фараонів, а також згадки про нього в древніх рукописах і навіть в Біблії. Ще Піфагор вважав часник королем прянощів, а Аристотель і Гіппократ цінували рослина за його лікувальні властивості. У Давню Русь часник потрапив в IX столітті н.е. з Візантії. Тодішні лікарі вважали його ефективними ліками від чуми. Коли епідемія лютувала в Лондоні в XVIII столітті, більшість французьких священиків врятувалися тільки завдяки постійному поїдання часнику. Це тільки підтверджує факт, що рослина здавна вважалося запорукою здоров’я, витривалості, енергії. Сьогодні часник також є дієвим засобом в народній медицині. Але найбільш широко він відомий як спеція в кулінарії. А масло рослини, завдяки його очищує і регенерує властивостями, знайшло своє застосування в косметології. Найчастіше часник використовується в сирому вигляді, але і засушене рослина здатна зберігати всю свою користь.
Часникова приправа ідеальна завершальна нота в м’ясні і рибні страви, салати, супи, соуси
Склад приправи збагачений:
• нікотиновою кислотою, учасником багатьох клітинних реакцій в організмі;
• вітамінами групи В, які поліпшують клітинний метаболізм;
• холін, який регулює рівень інсуліну в крові і поліпшує пам’ять;
• мікроелементами (кальцієм, магнієм, калієм, цинком, залізом, селеном, фосфором, натрієм).
Ефірна олія часнику містить цінні органічні сполуки – алліцин, алліін, діаллілсульфід, і інші фітонциди. Вони не тільки надають часнику характерний запах і смак, а й ефективно борються зі збудниками інфекцій, а ще захищають клітини організму від окислювальних процесів. При термічній обробці в зубчиках часнику утворюється речовина ахоен, що запобігає утворенню бляшок холестеринів і тромбів.
Часникова приправа Нарин покращує роботу:
Імунної системи, завдяки білку, який виробляє антитіла
Володіє потужними антибактеріальними властивостями
Знижує рівень холестерину, очищає судини
Є чудовим профілактичним засобом захворювання серця
Допомагає запобігти раку, завдяки алліцин
Покращує чоловічу потенцію, допомагає при безплідді
Використовується в косметології для поліпшення стану шкіри і волосся, допомагає при облисінні
Допомагає позбутися від шкідливих звичок
Потужний засіб проти глистів, в поєднанні з молоком
Протипоказання: при виразках шлунка, хронічному гастриті, гострому захворюванні печінки і нирок, при епілепсії (може спровокувати приступ), під час вагітності при годуванні груддю.