10.11.2020

Перші 10 років нового століття оголошені декадою боротьби із захворюваннями опорно-рухового апарату. Угорщина, Чехія, Італія, Ізраїль … Куди тільки не їздять люди, щоб підлікувати ниючі коліна і розламують спину? Дорогі закордонні курорти не втомлюються пропонувати свої послуги – оздоровчі тури з унікальними сірководневими ваннами. А чи є цьому альтернатива?

“Бережіть кістки змолоду …”

З проблемами, які тягне за собою артрит, остеоартроз і остеохондроз, люди стикаються, як правило, після 40 років і, вважаючи, що нічим не можна допомогти, терплять біль роками. Мучаться, стають інвалідами і пояснюють все це природними процесами – старістю і зношеністю організму. Або підвищеними навантаженнями при заняттях спортом. І дарма!

Шанс зберегти юнацьку гнучкість і легкість протягом усього життя є! Однак найчастіше ми не використовуємо його, вдаючись до засобів “швидкої допомоги”: мазі і креми дозволяють зняти гострі прояви, але, на жаль, ненадовго … Біль знову дає про себе знати – “на погоду”, крутить, ниючий, розпираючий , пульсуюча. Така картина характерна не тільки для людей старшого віку, а й для активно зростаючих підлітків, для чоловіків, що займаються важкою фізичною працею, жінок після пологів … Ви даєте хвороби зайвий привід повернутися, якщо ведете малорухливий спосіб життя, виконуєте монотонну роботу, якщо у вас “застарілі” вивихи, порушення обмінних процесів або відкладення солей.

Для того, щоб позбутися від болю надовго, потрібно боротися з нею рішучими методами! Тимчасово полегшити біль – не вихід. Необхідно повернути суглобам міцність і гнучкість. У цьому вам допоможуть засоби, що регулюють вироблення суглобної рідини і наділяють кісткову систему якісними будівельними матеріалами для відновлення пошкоджених структур.

Швейцарський вітамінно – мінеральний комплекс «Артіфіт» створений вченими спеціально для профілактики і комплексного лікування захворювань опорно-рухової системи. Головні дійові сили в складі Артіфіта, покликані врятувати ваші суглоби, – хондроитинсульфат і глюкозамінсульфат. Вони реставрують структуру кісткової тканини, суглобового хряща і міжхребцевих дисків, не забуваючи подбати і про повноцінне харчування зв’язок, сухожиль, м’язів.

Ще один не менш цінний компонент Артіфіта- це гідролізований желатин, який дає всі необхідні амінокислоти для формування колагену, який є основою сполучної тканини шкіри, зв’язок, хрящів, хребетних дисків, кісток, зубів, волосся.

Також до складу Артіфіта входить:

Вітамін В6 – необхідний для метаболізму білків колагенових волокон.

Вітамін С – бере участь в синтезі колагену, міжклітинної «цементуючого» речовини, що забезпечує структуру м’язів, судинних тканин, кісток і хрящів.

Вітамін Е – ефективніше знеболюючих засобів для зняття болю в суглобах, набряків, ранкової скутості, супер-захист від старості.

Бета – каротин – може зменшити прогресування процесів руйнування суглобів, необхідний для обміну речовин в хрящовій тканині.

Селен – бере участь у формуванні ферментів синовіальної оболонки хрящів хребта і інших суглобів, створюються більш сприятливі умови для збільшення обсягу руху.

Цинк – бере участь у формуванні колагенових волокон, що відповідають за еластичність шкіри, судин, в формуванні та нормальному функціонуванні скелета.

Мідь – спільно з цинком і вітаміном C бере участь в утворенні компонентів сполучної тканини – колагену і еластину і створенні енергії.

Марганець – це найважливіший мікроелемент, в основному, він необхідний для росту кісток (40% марганцю, що міститься в організмі, доводиться саме на кісткову тканину).

Хром – може збільшувати загальну кістково-м’язову масу тіла, що, в свою чергу, прискорює обмін речовин і спалює зайвий жир.

Мартінія запашна (диявольський кіготь) – надає позитивний ефект при хронічних захворюваннях суглобів дегенеративно-дистрофічного характеру, покращують рухливість суглобів, зменшують відчуття скутості, добре знижує вираженість больового синдрому, зменшує набряки. Має антимікробну дію, сприяє детоксикації організму. Допомагає при «чоловічих проблемах». Всі складові цього продукту дуже високого швейцарської якості!

Артіфіт проти сколіозу – захворювання школярів

Сколіоз – це вершина айсберга! З роками він може відгукнутися тяжкими наслідками – вегето-судинною дистонією, порушеннями в роботі серця і легенів. А це вже досить серйозно.

Однак дитячий скелет має більшу рухливість, ніж у дорослих. Тому профілактичний курс Артіфіта, проведений при перших скаргах дитини на біль, зміцнить м’язовий каркас стрімко зростаючих підлітків, посилить обмінні процеси в хребті і попередить формування сколіозу. Варто приділити час правильної організації робочого місця дитини, а заняття плаванням будуть дуже корисні для зміцнення м’язів спини.

Так як процес розслаблення м’язів відбувається в нічний час, для профілактики захворювань хребта обов’язковий повноцінний сон:

  • Постіль дитини не повинна бути занадто м’якою, краще з ортопедичним матрацом, що повторює фізіологічні вигини хребта;
  • Подушка – низька і щільна, щоб голова не піднімалася високо і не перевантажувався шийний відділ хребта.

Нагородою батьків за докладені старання стане здорова спина дитини.

Артіфіт проти деформуючого артрозу – захворювання людей похилого

Остеоартроз – розплата за малорухливість. У той же час артроз можна назвати професійним захворюванням футболістів і шахтарів (артроз колінного суглоба), балерин (гомілковостопного), дорожніх робітників, які працюють з відбійним молотком (ліктьових, плечових) і тих, чиє робоче місце – за комп’ютером (дрібних суглобів кистей). У всіх цих випадках причина артрозу – постійні мікротравми. А в результаті пошкоджується суглобовий хрящ – гладка, пружна тканина, яка грає роль подушки-амортизатора в суглобі і не дає стикатися кісток. Він руйнується, висихає і стає пористим, а у важких випадках зникає повністю. І тоді суглоб перестає рухатися.

Якщо вчасно почати проводити лікувально-профілактичні курси, можна зупинити цей згубний процес і навіть повернути його назад. Артіфіт знижує ефект тертя і зношеності хворих суглобів, стимулюючи утворення внутрішньосуглобової змазки і відновлюючи хрящову прокладку, гарантуючи суглобам рухливість і еластичність надовго.

Артіфіт проти остеохондрозу – хвороби прямоходіння

Хребет – вісь скелета – та чарівна опора, яка підтримує нас протягом життя. Якщо вона порушилася, тут вже ви не можете ні зігнутися, ні випростатися – болить спина. Якщо вчасно не помітити проблему, підвищується ризик отримати ускладнення – спинномозкову грижу. Артіфіт захищає структуру міжхребцевих дисків, а при пошкодженні – насичує рідиною і необхідним “харчуванням” міжхребцевий хрящ, відновлюючи гнучкість і пружність спини.

Артіфіт проти артриту – лідера “хіт-параду”

Артрит – найчастіше захворювання суглобів. Компоненти Артіфіта допоможуть в боротьбі і з цією напастю: вони зупиняють прогресування процесу, регулюють кількість і якість внутрішньосуглобової змазки, оздоровлюють суглобову оболонку і кісткову мікроструктуру.

При артриті особливо важливо швидко зняти біль і усунути запалення – і це завдання під силу Артіфіту!

На жаль, кістково-хрящові тканини мають малорозвинену кровоносну мережу, і цілющим речовин складно дістатися до “місця призначення”. Тому в продуктах для кістково-суглобової системи дуже важлива висока біодоступність компонентів, що скорочує час отримання результату. Артіфіт активізуючи крово- і лімфообіг в уражених кістках і суглобах, попереджає загострення захворювання, усуває симптоми запалення – почервоніння, набряк, біль, – відновлює цілісність суглобового хряща, підвищуючи еластичність і мобільність суглобів.

Артіфіт проти остеопорозу «жіночого синдрому»

Найчастіше у жінок в період менопаузи починають боліти ноги. Однак це може статися і раніше при підвищеній потребі організму в кальції – наприклад, при вагітності і в період годування грудьми. Жінки переносять біль, миряться з нею і приходять до лікаря вже тоді, коли знижується “щільність” кісткової маси і різко зростає ризик переломів. Тут вже треба “бити на сполох” та вжиття рішучих кроків.

Підвищення крихкості кісток у чоловіків обумовлено недоліком кальцію в їжі, зниженим засвоєнням його в травному тракті або проблемами в гормональній сфері. Крім цього є фактори, що збільшують ризик розвитку остеопорозу у чоловіків – шкідливі звички: куріння і зловживання спиртними напоями. Таким чином, остеопороз у чоловіків становить не менш значиму проблему, ніж у жінок.

Ризик остеопоротичних переломів у віці 50 років високий і у жінок, і у чоловіків і становить 39,7% і 13,1% відповідно. Краще рішення проблеми – не допустити розвитку остеопорозу і надати допомогу кісток і суглобів при перших же симптомах хвороби. Профілактичним вживанням якісних натуральних вітамінів Нарин.

Оптимальна комбінація хондроітінсульфата, глюкозамінсульфат, сірки і марганцю активує ферменти для синтезу складових кісткового скелета і забезпечує побудову нової міцної опори кісткових структур.

Вітамін С, в складі Артіфіта, який життєво необхідний для синтезу колагену, який відновлює кістковий матрикс (основу) для вбудовування мінеральних солей. В результаті – йде біль, знижується загроза переломів.

Але і цим дію Артіфіта не обмежується. Його лікувально-профілактичну дію використовується при:

  • неврозі – підвищує настрій, знімає дратівливість, запальність;
  • шкірних проблемах – покращує живлення шкіри, усуває запальні зміни (акне), алергічні (нейродерміт, екзема), полегшує перебіг псоріазу, прискорює загоєння шкірних покривів після травм, опіків;
  • захворюваннях судин – зміцнює судинну стінку при варикозі, тромбофлебіті;
  • гормональні порушення – нормалізує функцію щитовидної залози, естрогенну функцію яєчників і секрецію гормонів кори надниркових залоз;
  • очних проблемах – знімає почервоніння, знижує стомлюваність, попереджає миготіння і брижі, покращує зір.
  • особливі рекомендації для нівелювання негативного впливу комп’ютерного випромінювання і частого використання планшетів і смартфонів (програмісти, геймери, студенти, школярі.)

додаткові поради

Крім того, у кісток і суглобів існують свої “переваги в їжі”:

  • Помічено, що додаткову підтримку хворих суглобів надають соєві продукти і фрукти, особливо авокадо;
  • Застосування в їжу якісних рослинних масел, насіння – гарбузового, кунжутного, соняшникового – ще один метод профілактики захворювань кістково-м’язової системи.

Підіб’ємо підсумок: Артіфіт – це і здорові суглоби! Це і гармонійний фізичний і нервово-психічний розвиток дитини, міцний м’язовий корсет і кістковий скелет. За рахунок остеопротекторного, протизапального дій Артіфіт допомагає відновити кісткову тканину при переломах, остеопорозі, усуває деформацію, запалення хворих суглобів і біль в спині.

Це і захист очей від ослаблення зору, втоми, роздратування.

“Якщо ручка дверей часто рухається, вона не іржавіє”, – зауважив китайський мудрець Шен. До цього можна лише додати: “А якщо ручку вчасно змащувати, вона не заскрипить і буде справно служити довгі роки”.

* Рекомендації по застосуванню: Розмішати одну чайну ложку препарату (близько 5 г) в 200 мл води. Приймати в першій половині дня. (Не змішувати в шейкері). Відповідає однієї добової норми.

* При больовому синдромі – курс прийому «Артіфіт» не менше 3-х місяців. * Дорослим рекомендований курс очищення сиропом Артишок перед, або паралельно з Артіфітом.

З повагою лікар спортивної медицини Кунєв Іван Мітріевіч. тел 096 5582963 (досвід роботи – понад 20 років) Медичні рекомендації, індивідуальний підбір дозувань препарату, вправи для корекції постави у школярів і тд

Напишіть коментар